scan
 
 
CT-scan - Ziekenhuis Gelderse Vallei.
Als de afspraak al gemaakt is, neem dan contact op met de afdeling radiologie. Een speciale voorbereiding is nodig in geval van allergie. Bij dit onderzoek wordt gebruik gemaakt van röntgenstralen. In hoge dosis kunnen röntgenstalen gevaarlijk zijn voor het menselijk lichaam. In de mate waarin het binnen de radiologie wordt toegepast is het risico minimaal. De keuze voor een radiologisch onderzoek wordt zorgvuldig afgewogen tegen de belangrijke informatie die het onderzoek kan opleveren. Zwangerschap en röntgenstraling. Als u zwanger bent of denkt te zijn, kunt u het beste contact opnemen met uw behandelend arts om te bekijken welk onderzoek voor u en uw kind het minst belastend is. CT-scan hersenen 10 minuten. CT-scan buik 20 minuten. CT-scan longen 20 minuten. CT-scan bovenbuik 20 minuten. CT-scan geleide abcesdrainage/punctie 30-60 minuten. Een CT-onderzoek duurt ongeveer 10 tot 20 minuten. De voorbereidingstijd niet meegerekend. De CT ziet eruit als een grote kast met in het midden een ronde opening. U ligt tijdens het onderzoek op een smalle tafel. Deze tafel schuift langzaam door de opening. Tijdens het scannen is het noodzakelijk dat u stilligt. Voor sommige onderzoeken, zoals bij een scan van uw buik, krijgt u een ademcommando.
CT-scan - Radboudumc.
Patientenzorg Onderzoeken CT-scan. Wat is een CT-scan? Met een CT-scan maken we opnamen van uw lichaam. Met behulp van röntgenstralen kunnen we dunne dwarsdoorsneden maken van het te onderzoeken lichaamsdeel. 024 361 45 25. Onderzoek CT-scan bij kinderen. Met een CT-scan maken we met behulp van röntgenstralen opnamen van het lichaam van uw kind. open de extra opties van dit blok. sluit sluit de extra opties van dit blok. Tijdens het onderzoek. Mogelijk verzoeken we u een deel van uw kleren uit te trekken, afhankelijk van welk lichaamsdeel we afbeelden. Bij sommige onderzoeken dienen we een contrastmiddel toe via infuus of we vragen u om het te drinken. print pagina deel pagina. Tijdens het onderzoek. Mogelijk verzoeken we u een deel van uw kleren uit te trekken, afhankelijk van welk lichaamsdeel we afbeelden. Bij sommige onderzoeken dienen we een contrastmiddel toe via een infuus of door u water of contrastmiddel te laten drinken. We schuiven u daarna op de onderzoekstafel door het CT-apparaat, een 'ring' van 70 cm doorsnede en 50 cm diep, om de opnamen te maken. Bij een CT van uw longen of buik verzoeken we vaak om uw adem in te houden.
CT-scan Computer Tomografie St. Antonius Ziekenhuis.
Bij sommige CT-onderzoeken krijgt u via een infuus in uw arm contrastvloeistof toegediend. Deze vloeistof zorgt ervoor dat bepaalde organen beter zichtbaar zijn op de scan. We weten dat dit contrastmiddel in zeldzame gevallen kan leiden tot een allergische reactie en/of nierschade.
scan - WikiWoordenboek.
Het woord scan staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. In onderzoek van het Centrum voor Leesonderzoek uit 2013 werd scan" herkend door.: van de Nederlanders.; van de Vlamingen. Zie Wikipedia voor meer informatie. scan op website: Etymologiebank.nl.
CT-scan AVL.
Wat is een CT-scan? Een CT-scan is een röntgenapparaat dat een serie fotos maakt. Met een CT-scan kun je een lichaamsdeel plakje voor plakje weergeven. Er ontstaat een 3D-beeld, waardoor de vorm, grootte en structuur van de bloedvaten en organen goed te zien zijn. Vaak is het nodig om een contrastmiddel per infuus toe te dienen. Dit zorgt ervoor dat u vaten beter zichtbaar zijn op de scan.
CT-scan - UMC Utrecht.
Tijdens het maken van een scan ligt u alleen in de onderzoeksruimte. De reden hiervoor is dat de röntgenstraling schadelijk is voor de laboranten, omdat zij daar elke dag mee werken. Röntgenstraling is niet schadelijk wanneer er af en toe röntgenbeelden worden gemaakt.
MRI Scan - Zonder verwijzing, direct uitslag Open MRI - Privatescan.
MRI scan onderbuik. Blaasproblemen, lage buikpijn, gynaecologische of urologische klachten, bloed in de urine, chronische ontstekingen, afwijkende orgaanfunctie, gewichtsafname. Onderbuikorganen, prostaat man, baarmoeder en eierstokken vrouw, blaas, lymfeklieren, tumoren, cysten en ontstekingen, divertikels darm. Meer over MRI scan onderbuik. MRI scan abdomen.
CT-scan LUMC.
Deze vloeistof maakt organen beter zichtbaar op de scan. De meeste mensen krijgen het warm of worden een beetje misselijk. Binnen een paar uur plast u de vloeistof weer uit. Tijdens het onderzoek krijgt u de vloeistof via een infuus in de ader in de arm toegediend. Hierbij is het belangrijk om de dag voor en na het onderzoek voldoende te drinken 1,5, liter. Het kan ook zijn dat u de contrastvloeistof te drinken krijgt, bijvoorbeeld bij een CT-scan van de buik. Deze vloeistof kan laxerend werken. U kunt om deze reden overwegen een extra set kleding mee te nemen naar het onderzoek. Als u een stoma hebt, is het aan te raden om stomamateriaal te gebruiken dat u zelf kunt legen. Bent u niet in het bezit van leegbaar stomamateriaal, dan is het een goed idee om voor het onderzoek contact op te nemen met uw stomaconsulente. Overgevoelig voor contrastmiddel.
CT-scan Radiologie.
Bij een scan van de bloedvaten is het altijd nodig om het contrastmiddel via een infuus in het lichaam te krijgen. Bij onderzoeken van de longen en de buik is dit ook vaak nodig. Voor een scan van het hoofd is meestal geen contrastmiddel nodig.
CT-scan.
Zon scan wordt gemaakt met behulp van röntgenstralen, soms in combinatie met contrastmiddel. De foto geeft informatie over vorm, structuur en ligging van inwendige organen of weefsels. Voor meer informatie: zie CT-onderzoeken. Vertel via e-mail Deel via Facebook Connecties inlichten.
MRI-Scan - Annatommie mc.
Ook deze persoon dient een vragenformulier in te vullen, aangezien voor hem of haar dezelfde veiligheidsvoorschriften gelden. Als het onderzoek is afgelopen, begeleidt de laborant u uit de scanner en kunt u zich weer aankleden. De MRI-laborant zal u geen uitslag geven van het onderzoek.

Contacteer ons

Op zoek naar scan?